ΤΥΠΟΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ / ΝΕΑ - Cyprus Volleyball Federation Official Beach Volleyball Site

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Δημοσιογραφική Διάσκεψη για την Ανακοίνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Beach Volleyball U19 Λάρνακα 2016

Cyprus Volleyball Federation Official Beach Volleyball Site
Δημοσιεύθηκε από σε ΤΥΠΟΣ ·
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και ο Δήμος Λάρνακας ανακοίνωσαν σήμερα την ανάληψη της διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της FIVB για νέους κάτω των 19. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 31 Ιουλίου 2016 στην παραλία των Φοινικούδων.

Μετά από τις επιτυχημένες διοργανώσεις και την εμπειρία των δύο Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων Νέων κάτω των 19 και 21 ετών το 2012 και 2014 αντίστοιχα και ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το CEV (U20) τον Σεπτέμβριο του 2015, οι διοργανωτές συνεχίζουν δυναμικά και αναλαμβάνουν να φιλοξενήσουν και να συνδιοργανώσουν ακόμα ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Τη διάσκεψη χαιρέτησαν ο Πρόεδρος της Κυπριακή Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Δρ. Μιχάλης Κρασιάς και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λάρνακας κ. Φλώρος Νικολάου.

Ο κ. Κρασιάς ανέφερε ότι «Δεχθήκαμε με ικανοποίηση την διοργάνωση γνωρίζοντας τις μεγάλες απαιτήσεις που απορρέουν από μια τέτοια ευθύνη, πιστεύοντας στις δυνατότητες, την τεχνογνωσία, την πείρα του παρελθόντος και το έμψυχο υλικό που διαθέτουμε, παράγοντες που είναι απαραίτητοι για την επιτυχία. Επίσης λάβαμε υπόψη το γεγονός ότι ζούμε σε ένα νησί που βασίζει την οικονομία του στον τουρισμό, διαθέτει ήλιο, θάλασσα, παραλία αλλά και αξιόλογες εγκαταστάσεις Beach Volleyball. Είμαστε σίγουροι ότι τις 27 μέχρι και τις 31 Ιουλίου η Παγκόσμια Πετοσφαιρική οικογένεια θα έχει την ευκαιρία να χαρεί μια ξεχωριστή διοργάνωση η οποία θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη της».

Ο κ. Νικολάου στη συνέχεια τόνισε ότι «Η συν-διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος BEACH VOLLEYBALL εναρμονίζεται πλήρως με τους στόχους και τις προτεραιότητες της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λάρνακας. Στόχοι που χρόνο με το χρόνο βλέπουμε να υλοποιούνται αφού συνεχώς νέες διοργανώσεις Παγκόσμιου και Ευρωπαϊκού βεληνεκούς διοργανώνονται στην πόλη μας, δημιουργώντας τη δυναμική στο να γίνει η πόλη επιλογής στον αθλητικό τουρισμό.

Σήμερα η πόλη μας αποτελεί έναν από τους πρώτους αθλητικούς προορισμούς επιλογής σε τοπικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Ήδη ο Δήμος Λάρνακας βρίσκεται σε συζητήσεις με Τουριστικούς Οργανισμούς του εξωτερικού για παραχώρηση των γηπεδικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις από αθλητές αλλά και για διοργάνωση camps».


Την οργανωτική επιτροπή για την οργάνωση και διεξαγωγή του Πρωταθλήματος απαρτίζουν έμπειρα στελέχη του Δήμου Λάρνακας και σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης εργάζονται πυρετωδώς για μια άριστα επιτυχημένη διοργάνωση.
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Volleyball U19 θα συμμετέχουν 52 ομάδες ανδρών και 52 ομάδες γυναικών, που θα εκπροσωπήσουν χώρες από όλο τον πλανήτη. Η τελική φάση του Πρωταθλήματος θα περιλαμβάνει 32 ομάδες ανδρών και 32 ομάδες γυναικών. Οι 28 ομάδες ανδρών και 28 ομάδες γυναικών έχουν ήδη προκριθεί μετά από προκριματικούς αγώνες που έγιναν στις ηπείρους τους. Οι 24 ομάδες ανδρών και 24 ομάδες γυναικών θα αγωνιστούν σε προκριματικούς αγώνες στις 26 Ιουλίου 2016, πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, για να εξασφαλίσουν μια από τις 4 θέσεις που είναι διαθέσιμες. Τις επόμενες 2 ημέρες θα γίνουν αγώνες ομίλων για να προκριθούν 24 ομάδες ανδρών και 24 ομάδες γυναικών. Το Σάββατο 30 Ιουλίου θα έχουμε αγώνες νοκ αουτ και την Κυριακή 31 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί και οι τελικοί αγώνες ανδρών και γυναικών στις 8.00 και 9.00 το βράδυ.
Μαζί με τις ομάδες και τις αποστολές των χωρών, το Πρωτάθλημα αναμένεται ότι θα προσελκύσει φίλους των ομάδων αλλά και φίλους του αθλήματος αφού πρόκειται για το πιο απολαυστικό σπορ του καλοκαιριού. Υπολογίζεται ότι θα επισκεφθούν τη Λάρνακα, από το εξωτερικό, περισσότερα από 2,000 άτομα και θα παρακολουθήσουν τους αγώνες πέραν των 25,000 θεατών. Το κεντρικό γήπεδο θα μπορεί να φιλοξενήσει γύρω στους 2500 θεατές ενώ γιγαντοοθόνες θα στηθούν έξω από το γήπεδο για να μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες και οι περαστικοί. Και φέτος οι αγώνες θα μεταδίδονται ζωντανά από την τηλεόραση, ενώ η είσοδος θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Αναπόσπαστο κομμάτι και η ψυχή κάθε μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης είναι οι εθελοντές. Ανοιχτή πρόσκληση απηύθυνε ο κ. Νικολάου προς όλους ηλικίας από 10 χρονών και πάνω για να συμμετέχουν ενεργά στη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος. Ο Δήμος Λάρνακας στοχεύει στην εθελοντική εργασία και έχει ανάγκη από ανθρώπους που αγαπούν την πόλη τους και τον αθλητισμό και είναι διατεθειμένοι να συμμετέχουν συνειδητά προσφέροντας τις υπηρεσίες τους.
Ξεχωριστές ευχαριστίες εκφράστηκαν από κοινού προς τους χορηγούς της διοργάνωσης την κινητήρια δύναμη του Πρωταθλήματος που με τη συμβολή τους πετυχαίνετε αυτός ο μεγάλος στόχος, ενώ παράλληλα απηυθύναν ανοιχτό κάλεσμα σε υποψήφιους χορηγούς του Πρωταθλήματος που μέσα από την προβολή τους θα προσφέρουν πολλαπλασιαστικά οφέλη στον αθλητισμό και την πόλη της Λάρνακας.

Σημειώνεται ότι στο αθλητικό ημερολόγιο του Δήμου Λάρνακας για τους επόμενους μήνες είναι πλούσιο σε διοργανώσεις. Από τις 18 μέχρι τις 21 Απριλίου η Λάρνακα θα φιλοξενήσει τους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Πετόσφαιρας, τους οποίους διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Κάθε χρόνο η πόλη μας φιλοξενεί και στηρίζει μια Πανελλήνια αθλητική διοργάνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με το οποίο διατηρούμε άριστες σχέσεις.

Από τα τέλη Απριλίου και σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο η πόλη μας θα φιλοξενήσει Παγκύπρια Πρωταθλήματα BeachVolley, Διεθνείς Αγώνες Beach Tennis, Διεθνείς Αγώνες Τριάθλου, το μεγάλο ποδηλατικό Γύρο της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, τις αθλητικές εκδηλώσεις στα πλαίσια του Κατακλυσμού οι οποίες συμπεριλαμβάνουν αγώνες κολύμβησης, Ιστιοπλοΐας και Beach Volley, τους Ιστιοπλοϊκούς Αγώνες Cyprus Israel Regatta, Διεθνείς Αγώνες Τριάθλου, την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού και άλλες αθλητικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με την Πρέσβειρα του Fair Playκ.Χρυσταλένη Τρικωμίτου.



Bookmark and Share

Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού